Av Johan Ohlsson

Första hemmasegern i en hemmapremiär sedan 2011.

Underläge med 19 minuter kvar. Ändå blev det seger.

Kasper Wallström tvåmålsskytt och matchhjälte.

Det mesta var förstås uppåt då Skivarp vann div 5-premiären över Spjutstorp. SGIF vann med 2-1 (0-1) inför cirka 120 åskådare på konstgräsplanen i Skivarp.

- Det känns fantastiskt roligt. Som spelarna jobbade för varandra, utbrister en nöjd Mikael Carle tränaren i Skivarp.

Det var en hel del som nyfikna på Skivarps GIF den här underbara eftermiddagen.

Kanske var man där för att beskåda en av seriens bästa spelare, (han har alla förutsättningar att vara det) Robin Sippola. Eller kanske var man där för att bevittna nyförvärvet och forwarden Kasper Wallström som öst in mål under försäsongen.

Eller var man där kanske bara för titta på när Skivarps GIF skulle ta sin första hemmaseger i en premiär sedan 2011.

Efter 45 minuter var det inte mycket som talade för Skivarp. Robin hade det tufft på innermittfältet, Kasper kom loss vid ett par tillfällen men skotten gick rakt på målvakten. Och spelet var väl inte så där upplyftande.

Spjutstorp var starkare och var väldigt skickliga på att utnyttja bägge kanterna. Därför kändes det inte fel när gästerna tog ledningen efter 17 minuter.

Målet såg lite snöpligt ut. Gästerna slog ett inlägg där Skivarsspelarna inte kom överens om vem som skulle gå på bollen. I stället kunde Mergim Mehmeti skjuta bollen i mål från nära håll.

- Spjutstorp spelade en bra fotboll och de satte en bra press på oss, kommenterar Mikael Carle.

Skivarp saknade knappast möjligheter under den första halvleken. Kasper Wallström hade ett tungt skott som målvakten räddade till hörna efter en fin boll av Chakkrit Andersson. Och samme Kasper rullade bollen tätt utanför efter en fin passning ifrån Emil Carle.

Spjutstorp var nära att göra 2-0 efter 38 minuter. Men Filip Mårtensson sköt tätt utanför i bra läge.

I andra halvlek var det ett betydligt bättre och starkare Skivarp vi fick bevittna.

- I halvtid sa vi till varandra att vi skulle jobba för varandra och att vi skulle vända på matchen.

- Och jag måste säga att jag blev otroligt imponerad av spelarna. De visade en stor glädje och vilket hjärta spelarna visade upp, berömmer Mikael Carle.

Nu kom Robin Sippola betydligt bättre in i matchen. Redan efter fem minuter serverade han Erdem Lalos på silverfat. Erdem kom helt fri, men målvakten räddade till hörna.

Skivarp hade bra ordning på sitt försvarsspel och nu var det SGIF som satte bra press på Spjutstorp som började se allt mer trötta ut.

Båda lagen hade ett par halvchanser innan Skivarp kunde kvittera efter 71 minuter. Robin Sippola slog en hörna där Kasper Wallström fick två chanser. På den andra sköt han distinkt bollen i mål.

Men Skivarp var inte nöjd med detta. Efter 68 minuter valde man att gå över till 3-4-3. Samtidigt byttes Bogi Einarsson in (och han som egentligen var ljumskskadad) och nu hade Skivarp en väldigt stark period.

I den 79:e minuten var Skivarp ytterst nära ett ledningsmål. Tim Helesmjö slog en fin boll och spelade fri Kasper Wallström. Men Kasper sköt i stolpens utsida.

Men Skivarp och Kasper skulle få sin revansch och det med besked. I den 83:e minuten kom segermålet. Bogi Einarsson frispelade Kasper Wallström och den här gången rullade han bollen säkert i mål.

Givetvis blev det ett stort jubel bland spelare och alla supportrar som stöttade laget från början till slut.

- Killarna vek aldrig ner sig och de ställde verkligen upp för varandra, myser Mikael Carle.

Det var många som var duktiga i Skivarp. Allra bäst var mittbacken Rickard Eklund som höll ihop försvaret och som fightades som bara han kan.

Robin Sippola lyfte sig rejält i andra halvlek och då fick han större ytor att jobba med.

Markus Emilsson, 42 år ung senare i den här månaden, visade att gammal fortfarande är äldst. Markus var både klok och visade prov på stor arbetskapacitet. Han började som innermittfältare men flyttades ut som högeryttermittfältare.

Kasper Wallström gjorde två mål och var hela tiden ett orosmoment för försvararna. Hans djupledslöpningar vållade SIF-spelarna stora bekymmer.

Plus också till Kevin Mathisson som bildade ett bra mittbackslås med Rickard Eklund samt den hårt jobbande Simon Strid.

Kul också att så pass många som 120 åskådare (cirka) fanns på plats. Intresset för Skivarps GIF verkar vara stort.

Kasper Wallström tvåmålsskytt och matchhjälte då Skivarps GIF vann seriepremiären

Vi har skrivit upp honom rejält under försäsongen och hyllat honom. I seriepremiären visade Kasper Wallström, 19, att Skivarps GIF kommer att få stor nytta av honom.

Med sina två fullträffar blev Kasper stor matchhjälte då Skivarp 2-1-vann över Spjutstorps IF.

- Men visst kunde jag gjort ett par mål till, säger en självkritisk Kasper Wallström.

Av alla nytillskott Skivarp har fått inför det här året är Kasper den bästa. Kasper är en hårt arbetande forwards som framför allt älskar att springa i djupled.

Han har Skivarps GIF som moderklubb, men lämnade tidigt för Skurups AIF. I fjor spelade han i div 4-klubben IFK Osby (i år i div 3). Han studerar fortfarande i Osby och tränar även med deras lag.

Men under våren är det Skivarps GIF som gäller. Något som många SGIF-supportrar är otroligt glada över.

- Mikael Carle (SGIF-tränaren) hörde av sig och eftersom jag ska till USA (studier väntar) i juli månad så blev det helt perfekt med Skivarp. Och vi ska ta så många poäng som möjligt, säger Kasper Wallström.

Vi har skrivit upp dig ganska mycket under försäongen. Känner du att du har en stor press på dig?

- Visst känner jag att jag har en liten press. Men jag ska göra så gott jag kan, lovar Kasper Wallström.

Skivarp låg under med 0-1 enda tills det återstod 19 minuter. Då vände SGIF till 2-1.

Först kvitterade Skivarp till 1-1.

- Vi fick en hörna. Först nickade jag på en av deras spelare och sen fick jag den tillbaka och då var det bra dundra in den, berättar Kasper Wallström.

Därefter missade Wallström ett friläge innan han fick ett nytt friläge i den 83:e minuten. Och då gjorde Kasper inget misstag.

- Jag fick en bra boll av Bogi (Einarsson). Och sen rullade jag in den med vänstran, förklarar Kasper Wallström som själv inte var sen att hylla sina lagkamrater.

- Vi jobbade väldigt hårt samtidigt som de blev trötta i andra halvlek, påpekar Kasper Wallström.

Robin Sippola var riktigt bra efter pausen.

Skivarp - Spjutstorp 2-1 (0-1). Målen: 0-1 (17) Mergim Mehmeti, 1-1 (71) Kasper Wallström, 2-1 (83) Kasper Wallström.

Domare: Edin Kahrimanovic, Trelleborg.

Publik: Cirka 120 (en fin premiärsiffra).